Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка

Ако сте убедени, че това е вашата кола, проверете някои неща
26 дек 2017 07:42,
80
Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

Как да устоиш на покупката на стар на години, но внушителен на външен вид голям джип? Много хора си мечтаят за подобен автомобил и в някакъв момент такъв им изпада, като отговаря на финансите, с които разполагат. В такива случаи човек често действа напълно импулсивно. Преди обаче да го стори, трябва хубаво да се замисли.

ПРОБЛЕМИТЕ НА ВЪЗРАСТТА

Нека вземем за пример Porsche Cayenne, който дори на преклонна за автомобил възраст наистина изглежда впечатляващо. Кандидат-купувачът вече предусеща как ще се отправи на голямо пътешествие и как ще предизвиква завист у приятелите си. Или пък ще се хареса на момичетата.

Първата сигнала лампа, която трябва да светне, е ниската цена. Не вярвайте на приказките, че купувачът хич не иска да се разделя с колата, но спешно му трябват пари. Първо проверете какви са специфичните неизправности и проблеми на дадения модел и най-вече на модификацията, към която сте се насочили. Проучете и колко ще струва обслужването, както и ремонтите, които неизменно ще последват.

СКЪПО ОБСЛУЖВАНЕ

Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

Старият автомобил от елитна марка си остава... автомобил от елитна марка с всички произтичащи от това последствия. А почти винаги те не са никак евтини. Трябва да се отбележи, че някои собственици задължително обвързват автомобила си с цената на неговото обслужване, което е погрешно. Колата на старо със сигурност ще започне да влиза в сервиза. А когато става дума за скъпа марка, това няма как да бъде евтино. В случая не може да се разчита, че си купил автомобил, вложил си в него малко пари и всичко е наред. Да, днес е така, но утре?

ДАНЪЧЕН ШОК

Някои собственици на подобни автомобили започват да си скубят косите, след като разберат какъв данък трябва да се плаща. Неясно е на какво разчиташ, след като си станал собственик на кола с над 400 коня. Ако допреди това сте плащали за модел с 1,6-литров мотор, например, сега ще трябва да приготвите доста повече пари. Така че преди да се решите на покупка, проучете въпроса.

ТЪМНО МИНАЛО И ОБЛАЧНО БЪДЕЩЕ

Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

По-голяма част от обствениците на подобни автомобили (Porsche Cayenne, BMW X5 и подобни) са особена категория. И не бива да се разчита особено, че са се грижили съвестно за колите си. Не са изключени и юридически проблеми, с които новият собственик може да се сблъска по-късно. Така че историята на машината трябва внимателно да бъде проверена, защото иначе може да има проблеми. Закупуването на подобен автомобил под влиянието на емоциите е огромна грешка, която трябва да се избегне.

ЗАЕДНО ЗАВИНАГИ

Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

В един прекрасен момент от животa си вие рискувате да станете жертва на своята голяма мечта. Просто средствата, вложени в подобен автомобил, ще ви вкарат в депресия и ще се опитате да го продадете. А няма гаранция, че бързо ще се намери нов купувач. Така ще трябва да направите сериозна отстъпка от цената, което ще означава, че сте на огромна загуба. Другият вариант е тази кола да остане завинаги ваша.

Бележка: Като цяло обаче не се опитваме да откажем никого от покупката на такъв автомобил. Само показваме рисковете, които той носи. Ако сте си го харесали и сте сигурни, че това е вашата кола – купувайтe и се наслаждавайте. Все пак, веднъж се живее.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ви гледам всички сте се набили в Софето и във Варна и плачите, че въздуха ви мръсен, че ходите по 1,5 ч. на работа. Ами стойте си в провинцията, дишайте чист въздух и ходете за 15 мин на работа.Ама нали е модерно да сме в Големото село- ще трябва да търпите и недостатъците на големия град.
62
1
 
3
 
! Отговори
до опетков 60 преди 6 години
Предлагам на Г-н опетков да повърви от кв Владислав Варненчик до Галата или до кв Бриз 1,2 и да сподели после как става пеша да се ходи из Варна. Центърът не е Варна-там даже е по-удобно пеш
61
3
 
1
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
Дори бе мисли колко е каското на месец на една елитна мадама, само за застрахователнкя риск да не ви я откраднат.Каму ли поддръжка, гражданска и тва онова.Къв кайен кви 5 леа
60
2
 
13
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
Големи анализи.Всеки да си кара каквото му е по сърце и джоб.К'во сте го замислили толкова.Не видях никъде статии и коментари от какви жени да се пазим. Лапат повече е 20г кайен а се мълчи по въпроса.
59
3
 
11
 
! Отговори
Манипулация преди 6 години
Купувайте ги нови...по на далавера е !!!Статията цели да продължаваме да изкупуваме малолитражките...на братята западняци....щот са еФтини....и са десета ръка...карани само от баби и дядовци в старческия дом !!!
58
8
 
2
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До Субелитариат Варна е малък град и е достъпен навсякъде пеша.
57
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е, колата ви да струва ежду 3 и 6 ваши заплати(или какъвто доход имате за съответния период). Значи за масовия бъларин, това е кола между 2400 и 4800 лева(при средна заплата 800 на месец).Аз си спазвам това правило и съм си спокоен. Нито й треперя, че ще се счупи, нито й треперя, че ще я откраднат - каране до откат. Ако сервиза ми поискат повече от 30% от цената й за ремонт - продавам я и си купувам следващата. Не че не мога да си купя джип за 80к, ама къде с смисъла?!?
56
4
 
25
 
! Отговори
Шофьора преди 6 години
Аз съм му намерил колая - една стара джапанка с автомат и климатик, която блъскам и драскам на всяко кьоше, каско не плащам, само наливам бензин и масло. На японските инженери съм готов да им лъсна обувките за тази машина.
55
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А беПрестанете да викате джип на всичко дето е по-височко и голямо.Истинският джип е за фермери и ловци.------------------Добре бе, извинявай, че засегнахме чувствата ти!Ние не сме посветени в тайните на фермерските джипове...
54
2
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
В днешно време всяка кола със силует на Jeep ,се нарича така.Просто приело е ,,гражданственост".А това както повечето казвате е марка.Голяма част от хората наричат ,,ионика" всякое едно ел.пиано ,а това е марка.Както всичко казваме кецове а не само на гуменките на фирмата ,,Кедс"Така че спора ви е излишен,всеки знае какво е истински джип и какво е ,,играчката" на мутрите и фолк певиците
53
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DarkLordГлупости.Основното замърсяване е от старите дизели.Трябва да се вдигнат данъците за мощните двигатели с големи кубатури.
52
2
 
12
 
! Отговори
Ех мечти преди 6 години
Те тези които ги купуват, ако можеха да мислят.........
51
3
 
18
 
! Отговори
Никой преди 6 години
Изчетох внимателно всички коментари.По големи глупости не бях чел.Всеки разполага със себе си,с парите си и времето си така както намери за добре.Всичко останало е субективизъм.Някой от завист,някой от практичност.....и.тн.
50
2
 
8
 
! Отговори
До агроавтомобил преди 6 години
Значи типът автомобил, който визираш ти се казва пикап, той е подходящ за фермери да речем. Така наречените "jeep" - ове(от едноименната марка) са подходящи за планински местности, стига разбира се да можеш да си го позволиш. Като цяло това е рецептата - никога не над скачай стандарта си, ако ти е мечта- наеми си, начеши крастата, ако ти хареса - мотивиран се и вдигна стандарта си!
49
5
 
7
 
! Отговори
Ей младежи преди 6 години
Стига с това твърдо гориво.Да има го но в сравнение с по рано е десетократно ,ако не и повече по малко.Погреднете по старите кооперации .Всички имат шахти към мазето в които едно време ,,семейната бригада"внасяше дървата и кюмюра за печките.След това се премина на нафтовите,акумулиращите/едно чудо/,а днес вече *** и дърва са предимно за домовете с котлета.А в Младост,Люлин,Дружба,Изток и центъра всичко е на парно.Виждате ли по ценъра да димят комини?А там въздуха е най мръсен.1млн.коли в София
48
3
 
21
 
! Отговори
DarkLord преди 6 години
Между другото мръсния въздух е предимно от отоплението на твърдо гориво (или не толкова твърдо като гуми например). Вчера в Западен парк отново имаше обгазяване от Факултета...
47
5
 
17
 
! Отговори
DarkLord преди 6 години
Купуването на премиум кола втора ръка е много разумен ход в БГ. Това се дължи на сравнително ниските данъци спрямо други европейски държави и евтиния труд за поддръжка. Отделно каското и застраховката са много по ниски. Например аз си карам Волвото което като ново е струвало 110К плащайки около 2К годишно за поддръжка + консумативи. Изчислих че предишния собственик е губил по около 14К само от обезценката на колата вуобще не говорим за каско + оригинален сервиз. Така си карайте премиум колите :)
46
1
 
37
 
! Отговори
селяндур в града преди 6 години
Ами ганювска работа породена от завист,злоба и надменност.После се чудим що има демографска криза. Ами опитваме да сме "баровци" с нов телефон,тв,ново обзавеждане,нова кола и за деца не остават пари...
45
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколко познати загинаха в малките си "практични" колички, смазани от навлязъл в платното им дрогиран 80 процентник! Вие къде живеете, тия които ми обяснявате какво било редно да се кара в България? Затова аз лично избрах! Американски форд - три тона!
44
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И една причина да НЕ СИ КУПЯ ДЖИП: Просто не обичам джипове!